Angelina
|
 |
« poslato: Januar 22, 2011, 01:31:52 am » |
|
* ŽARKO PETROVIĆ(1934)"Žarko Petrović (1934), kompozitor i književnik, poznat po muzici za filmove, baletske i pozorišne predstave, orkestarsku i zabavnu muziku. Petrović je stvarao i romanse, džez, klavirsku muziku. Jedan je od najstarijih članova SOKOJ i kompozitorska legenda na ovim prostorima. U intervjuima često kaže za sebe: 'Užičanin, došao u Beograd da komponuje pesme Beograđanima...' Nastupao je kao dirigent ansambla 'Romansa' i 'Orkestra Žarka Petrovića'. Poznat je po delima: 'Koncert koji traje', 'Ritmovi', 'Ljuba suznooka', 'Nostalgija', 'Pesme zavičaja', 'Romansa na kiši', 'Sve moje jeseni su tužne'. Godina 60-tih, pisao je šlagere za Dusana Jakšić, Đorđa Marjanović, Mikija Jevremovića i druge. Veliki broj njegovih kompozicija je izveden u inostranstvu."- Jesenja elegija (muzika: )
Sve moje jeseni su tužne Izvođači: Dušan Jakšić
- Kada jesen opet dođe (narodna)
Izvođači: Miki Jevremović
- Ti ne znaš šta je ljubav (narodna)
Izvođjači: Olivera Marković, Merima Njegomir
- Zvezde su s neba sjale (narodna)
Izvođači: Mirjana Peić
- Viju vetri (narodna)
Izvođači: Živan Milić, Divna Đoković, Radmila Dimić, Dubravka Nešović Žarko Petrović — Život i muzičko stvaralaštvo
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Januar 22, 2011, 01:32:09 am » |
|
* Stihovi — Žarko Petrović
JESENJA ELEGIJA * SVE MOJE JESENI SU TUŽNE
Sve moje jeseni su tuzne, dani placni su svi. A moje oci jos su vlazne, suza i bola trag. Za tebe cujem da si srecna, ljubav prati te svud. I ruze drugom da si dala sto nama donese maj.
Zar nisi mogla meni opet da se vratis, Dobro si znala, tebe da jos cekam ja?
I uvek jesen kada dodje, kise stignu u kraj, Tad moje oci suze vlaze, setim se nasega sna.
Dušan Jakšić — Sve moje jeseni su tužne
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Januar 22, 2011, 01:32:30 am » |
|
* Stihovi — Žarko Petrović ?
KAD JESEN OPET DOĐE *
Dok palme njišu grane i cela varoš spi behari dok mirišu ljubiš me, ljubiš ti...
Kad jesen opet dođe hladan cetar kad zacvili na raskršću čekaću te gde smo nekad srećni bili...
A ti mi doći nećeš tišina će biti ledna samo što će vetar šumit' bila jednom ljubav jedna...
Miki Jevremović — Kad jesen opet dođe
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Januar 22, 2011, 01:32:46 am » |
|
TI NE ZNAŠ ŠTA JE LJUBAV *
Ti ne znas sta je ljubav ti ne znas sta je jad ti ne znas da zbog tebe umirem i dan i noc.
I kamen bi se rasp'o na dvoje na troje a bedno srce moje nece ni na dvoje.
Ti ne znas sta je ljubav...
Olivera Marković — Ti ne znaš šta je ljubav Merima Njegomir — Ti ne znaš šta je ljubav
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Februar 20, 2011, 05:18:01 pm » |
|
ZVEZDE SU S NEBA SJALE *
Zvezde su s neba sjale, vetric je duvao mene je moj mili dragi, ah, verno ljubio. Sad dragi drugu ljubi a mene ostavlja. Ja ga necu kleti jer sam ga volela.
Ko li ce za mnom tuzit', ko li ce suze lit', ko li ce na mom grobu vence posadit'? Majka ce za mnom tuzit', seja ce suze lit' a moj ce mili dragi beli cvet posadit...
A moj ce mili dragi beli cvet posadit...
Mirjana Peić — Zvezde su s neba sjale
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Februar 20, 2011, 05:18:09 pm » |
|
VIJU VETRI *
Divna Đoković — Viju vetri Dubravka Nešović — Viju vetri Živan Milić — Viju vetri
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|